Waar kan ik ontwerp templates downloaden?

Op 99designs wordt van designers verwacht dat zij professionele-standaard bestanden leveren. Jouw klant kan daarnaast wellicht om aanvullende bestanden vragen, dus zorg er altijd voor dat zij tevreden zijn met de bestanden die jij levert.

Hier is een lijst met onze gevraagde bestanden voor iedere ontwerpcategorie, plus een aantal downloadbare templates die je zeker kunnen helpen!

Logo & Identiteit Designs (en andere vectorbestanden)

• Het originele werkbestand (bv. AI)
  • Een vector EPS-bestand in digitaal (RGB) formaat
  • Een vector EPS-bestand in print (CMYK) formaat
  • Een web preview bestand (PNG, JPEG, PDF)

Heb je misschien wat handige templates nodig?

Logo & merkidentiteit pakket

Ontvang aanvullende tips voor het ontwerpen van logo en merkidentiteit in ons Designer resource center.

Business & advertising

Social media pakket

Extra hulp nodig? Check onze bronpagina voor het ontwerpen van social media graphics.

Wat is een EPS-bestand?

EPS-bestand criteria

Wanneer EPS-bestanden geüpload worden naar een ontwerpoverdracht, gebruiken we een techniek om te bepalen of het bestand aan onze criteria voldoet. Er zullen in het rood foutmeldingen worden weergegeven als jouw bestanden niet voldoen aan onze eisen.

• EPS-bestand moet 100% vector-based zijn (geen raster-inhoud)
  • EPS-bestand moet in een single colorspace zijn
  • Alle tekstvakken (bv: Naam, Adres, E-mail, etc.) moeten aanpasbaar zijn
  • Logo lettertype moet uitgelijnd zijn

Vector EPS-bestanden
EPS-bestanden kunnen makkelijk worden geëxporteerd van vector-based programma's zoals Adobe Illustrator. We adviseren designers gebruik te maken Adobe Illustrator en en niet van CorelDRAW

Colorspaces
Het is belangrijk om zowel RGB (digitaal) als CMYK (print) versies van jouw designs te leveren. Daarnaast moet je alles leveren waar de klant specifiek om vraagt.

Lettertypes
EPS-bestanden moeten embedded lettertypes. Alle commerciële lettertypes in jouw ontwerp moeten gerasterd zijn, uitgelijnd of legaal aangeschaft door de klant.

Wat als ik niet deelneem aan een Logo & identiteit wedstrijd?

In dit geval zijn de deliverables wellicht iets anders. Bekijk de volgende uitzonderingen:

Website designs (en andere bitmap bestanden)

• Gelaagde RGB Photoshop, Sketch of Fireworks PNG-bestanden
  • Web preview bestanden (PNG, JPEG)

Business & advertising designs

• Aanpasbare AI, PSD, PDF, EPS, INDD, PPTX, SWF, of DOCX-bestanden
  • Web preview bestanden (PNG, JPEG)
  • Als het design een full-bleed print design is, moeten bleed areas worden aangegeven

Kleding & merchandise designs

• Aanpasbare AI, PSD, PDF, of EPS-bestanden
  • Web preview bestanden (PNG, JPEG)
  • Als het design een full-bleed print design is, moeten bleed areas worden aangegeven

Art & illustratie designs

• Aanpasbare AI, PSD, PDF, of EPS files
  • Web preview bestanden (PNG, JPEG)
  • Als het design een full-bleed print design is, moeten bleed areas worden aangegeven

Verpakking & label designs

• Aanpasbare AI, PSD, PDF, EPS, of INDD files
  • Web preview bestanden (PNG, JPEG)
  • Als het design een full-bleed print design is, moeten bleed areas worden aangegeven

Boek & magazine designs

• Aanpasbare AI, PSD, PDF, EPS, of INDD-bestanden
  • Web preview files (PNG, JPEG)
  • Als het design een full-bleed print design is, moeten bleed areas worden aangegeven

Leer meer over verschillende bestandsformaten door: File Formats Explained: PDF, PNG and More.