Hoe doet Jimdo het in vergelijking met Wordpress?

Wat is Jimdo?
Jimdo is een alles in een gebundelde website host. Ze bieden een gemakkelijk te gebriken website aanpassings tool, hosting, een domijnnaam registratie en een e-mailaccount. Websites die ergens anders zijn gemaakt kun je niet gebruiken voor Jimdo. Dit is in de basis hoe alle andere doe-het-zelf website bouw systemen werken. (squarespace/weebly/wix/etc).

Voordelen:
  • Snel en gemakkelijk te bouwen en te updaten
  • Snel te leren
  • Betaalbaar inclusief hosting, domein en e-mailadres
  • Goede oplossing voor eenvoudige e-commerce (1-50 verschillende winkelartikelen)
  • Flexibele, moderne templates die ieder aan te passen zijn voor bij alle soorten websites
  • Een basis blog optie
  • Mogelijkheden zijn aan te passen door middel van widgets (embeddable html) www.jimdo.com/tools
  • Iedere website is direct geoptimaliseerd voor mobiele telefoons
  • De gratis mobiele app laat je je website aanpassen van eider iOS of Android apparaat
  • De website software is altijd direct geüpdatet naar de laatste versie. Hierom hoef je nooit updates te doen en heb je een veel lager risico om gehackt te worden of een virus te krijgen
  • Een tool voor een "standaard" website winkel
  • SEO optie zijn ingebouwd om je search engine verkeer resultaten te maximaliseren
  • email in je eigen taal en chat ondersteuning in 9 verschillende talen

Nadelen:
  • Niet geschikt voor grote web winkels (meer dan 100 items)
  • Geen ingebouwde digitale items in de winkel (je kan geen mp3's, video's, e-book's verkopen zonder gebruik te maken van een widget van een andere partij)
  • Bloggen can frustrerend zijn voor bloggers die zeer actief zijn (geen basis archivering/pagina verdeling/zoekfunctie)
  • Geen gebruikers accounts voor bezoekers, alhoewel er met een wachtwoord beschermde pagina's zijn. Gebruikers hebben alleen een gedeeld wachtwoord nodig in plaats van losse individuele login gegevens

Wat is Wordpress?
Wordpress is eigenlijk twee verschillende dingen:
  1. Wordpress.org is een open source blogg en inhoud beheringssysteem dat je gratis kan downloaden en kan installeren op iedere server die een mysql database en php gebruikt. De meeste opzichzelfstaande web host ondernemingen maken het gemakkelijk Wordpress gratis te installeren op hun host accounts.
  2. Wordpress.com versie van de open source software laat je of gratis of betaald websites hebben op hun servers.

Voordelen:
  • Het beste voor intensief bloggen (tijdschroiften, uitgevers, etc)
  • Gigantisch devoleper netwerk en plug-in catalogus die je helpen eidere soort technische behoefte te bereiken
  • Flexibel
  • Robuust bestandsbeheer
  • gebruiker accounts en beheer

Nadelen:
  • Relatief moeilijk te leren
  • Geen toegewijd klantenservice team voor het open source project
  • Het kan prijzig zijn om op maat gemaakte aanpassingen te doen
  • Er zijn veel slechte developers en slechte plug-ins online actief
  • Veel moeilijker om inhoud te updaten omdat de plek waar je de aanpassingen invoert er niet hetzelfde uitziet als waar het uiteindelijk te zien is. Vaak heb je aangepaste codering nodig om het er goed uit te laten zien
  • Een domein, hosting en e-mail moeten worden los voor variërende kosten worden aangeschaft
  • Je moet constant het Wordpress systeem software en plug-ins met de hand updaten en incompatibiliteiten komen vaak voor
  • Niet updaten kan er toe leiden dat je account wordt gehackt of gecompromitteerd
  • Voor meeste simpele websites is het een te complex programma

Jimdo tegenover Weebly, Wix en Squarespace
Hier volgtde doe-het-zelf website bouw systeem wereld in een notendop. Ze doen is essentie allemaal hetzelfde met een paar voor- en nadelen... De verschillen liggen meer aan smaak dat iets anders. Hier vind je een vergelijking van de opties.

Jimdo tegenover een op maat gecodeerde oplossing
Op maat gecodeerde oplossingen zijn veel prijziger en gecompliceerder. Je zult een aparte hosting account nodig hebben, je domein apart moeten registreren en altijd betalen voor updates als je je site wil aanpassen. Sommige aanbieders maken het mogelijk om zelf je website aan te passen, maar geen van deze aanbieders zijn zo gebruiksvriendelijk al de aanbieders in de doe-het-zelf categorie.

Als je nog vragen hebt voel je vrij contact met de klantenservice van Jimdo of 99designs op te nemen:
99designs klantenservice onder de "contact" menuoptie
Jimdo direct: 99designs@jimdo.nl